Pohdiskelina aihetta ”Turismi työnä ja ammattina” Lapin yliopiston kurssitehtävän muodossa.
Valitsin tarjolla olleista teeseistä numero kuuden, jonka otsikko oli: ”Matkailun yliopistotasoinen koulutus hyödyttää elinkeinon kestävän kehityksen ohella koko yhteiskuntaa” . Käytin esseen kirjoittamisessa annettuja oheislukemistoja ja vaikka aihe aluksi tuntui järistyttävän laajalta ja vaikealta käsitellä, tein selkeät rajaukset ja keskityin lähinnä kestävän kehityksen teorian ja käytännön vuoropuheluun matkailualan työntekijän näkökulmasta. Lopuksi tein muutamia huomioita matkailualan koulutuksesta.
Ulapland Turismi työnä ja ammattina kurssitehtävä (palaa takaisin blogiin nuolella)
Alun pähkäilyn jälkeen innostuin ja opin mielenkiintoisia asioita; toivottavasti myös Sinä löydät kiinnostavia näkökulmia tekstistä. Turismia työnä ja ammattina pohditaan mm. asiakkaan ja asiakaspalvelijan kohtaamisen erityislaatuisuuden vuoksi; samalla hetkellä samassa paikassa toinen on lomalla kun taas toinen tekee työtään.
Otan kantaa myös matkailun ilmaispalvelujen tarjonnan kasvamiseen – minä en kannata couchsurfing tai Greeter.com -tyyppistä toimintaa, mutta ymmärrän niiden kasvavan suosion.
Turismi on ollut minun ammattini reilusti yli kaksikymmentä vuotta. Olen tosi onnellinen, että ajauduin alalle vähän vahingossa ja olen saanut tehdä valtavan monenlaisia tehtäviä; minuun on luotettu ja mikä parasta, olen kohdannut upeita kollegoja ja hienoja asiakkaita.