Gradu / Master Thesis: Matkailun keltainen kirja viittaa positiiviseen matkailun tulevaisuuden kehittämiseen..(Fin, Esp, Eng, Swe)

Pro Gradu: ”Matkailun keltainen kirja. Matkailuosaajat Suomi-kuvan lähettiläinä.” on tarkastettu ja hyväksytty 12.6.2013!

Tässä on otteita kesäkuussa 2013 tarkastetun Pro Gradun lausunnosta:
”Matkailun keltainen kirja viittaa positiiviseen matkailun tulevaisuuden kehittämiseen koulutuksen keinoin. Täydennyskoulutuksen ohella tutkija toteaa kuitenkin tarpeelliseksi antaa tilaa myös matkailuosaajien matkailumaakuvan rakentumiseen työn ja tekemisen kautta saavutettuna kokemuksena seuraten ideaansa transmodemista osakulttuurista.
Tutkimustehtävä on haasteellinen sisältäen oppaiden roolin nykytilan selvityksen,tietotaidon kehitysvaatimukset ja yksilön ja verkoston kompetenssiprofiilit, mutta on johdonmukainen, joskin hyvin laaja kokonaisuus ajatellen tutkielmatyön vaatimuksia. Tutkija on perehtynyt aiemmissa tutkimuksissaan, ja parikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana samoihin kysymyksiin, joten kokonaisuus on jatkoa ja pysyy kasassa haasteellisuudestaan huolimatta.”

Oivalluksia – innostumista

Lausunnon antajat ovat nostaneet tekstissään esille juuri niitä vahvuuksia ja oivalluksia, joita toivoinkin lukijan tutkimuksesta löytävän; Transmodernin ja postmodernin yhteiskunnan eron oivaltava kuvaus tutkimuksen taustavaikuttajana ja positiivisen kehittämisen innoittajana, tutkimuksen tuloksena syntynyt ratkaisutavoitteinen, yhteisöllisyyttä tukeva oppimisen malli ja toimintatutkimuksen esittely tutkimusmenetelmänä mahdollisimman ymmärrettävästi kuvioiden avulla.

Kritiikkiä

Täysin perusteltua kritiikkiäkin lausunnossa on mm. tutkimusaineiston keruuseen ja aineiston kuvaukseen liittyen, samoin ehkä jopa jääräpäisesti transmodernin viitekehyksen ylläpitämiseen silloinkin, kun riittävä taustatutkimusta ei ehkä ollutkaan riittävästi omia näkemyksiä tukemaan.

Eximia cum laude approbatur

Yhteenvetona suuresti arvostamani matkailututkimuksen ”prot ja gurut”, gradun tarkastajat ja lausunnon antajat Antti Haahti ja Antti Honkanen kirjoittavat: ”toteamme tutkimuksen meriittien olevan niin vahvat sen puutteisiin verrattuna, että ehdotamme Anu Nylundin Pro gradu – tutkielman arvosanaksi eximia cum laude approbatur.”  Lapin yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaneuvosto on 12.6.2013 kokouksessaan vahvistanut arvioinnin.

Kiitos!

Olen onnellinen ja kiitollinen! Kiitos kaikille tukijoukoille ja kiitos teille kaikille, jotka olette kiinnostuneita gradun lukemaan!

Me and my thesis

Gradussa nostetaan esille Toivon akatemia. ”Toivo on sadunkertoja, joka ei koskaan päätä tarinaansa lupaamatta huomenna jatkoa” – V.A Koskenniemi

Gradu suomeksi sisältäen lausunnon: Pro gradu Matkailututkimus Anu Nylund incl lausunto 2013.

 Gradun esittelymateriaali löytyy täältä Gradu Anu Nylund 12.6.2013

——————————————————————–

Thesis – Abstract in English
Master Thesis Anu Nylund abstract 2013

Master Thesis short presentation A Nylund

—————————————————————–

Presentationen av Pro Gradu på svenska

Presentation Anu Nylund 15.6.2013 2

——————————————————————-

Presentación en Español  

  Presentación Master de turismo 2014

8 kommenttia artikkeliin ”Gradu / Master Thesis: Matkailun keltainen kirja viittaa positiiviseen matkailun tulevaisuuden kehittämiseen..(Fin, Esp, Eng, Swe)

  1. […] Neljä osakulttuuria ovat Traditionaali, Moderni, Postmoderni ja Transmoderni. Olen tiettävästi ainoa matkailuasiantuntija, joka käyttää tätä segmentointimallia Suomessa ja vastuullisuus-valmennuksissani esitän eri kulttuurien kirjon hassujen hattujen avulla. Tämä on se extra,  jolla haluan jättää valmennuksiini osallistuville muistijäljen kohtaamisestamme. Tänä vuonna kuvaan on tullut viidentenä alakulttuurina  vihreiden lasien kautta valintoja tekevä tyyppi! Jos haluat tietää lisää, tule mukaan valmennuspäivään ja/tai lue lisää aiheesta, selaa vuonna 2013 valmistunutta graduani täältä: Matkailun keltainen kirja  […]

    Tykkää

  2. […] Kulttuurien väliset erot eivät Pro Gradun aikana tekemäni oivalluksen mukaan tarkoita enää ainoastaan maantieteelliseen, kielelliseen tai uskontoon liittyviä kulttuurisidonnaisuuksia ja niiden eroavaisuuksia, vaan saman maan, ystäväpiirin tai perheenkin sisällä olevia arvoihin ja elämäntapaan perustuvia  eroja, joista voit lukea lisää tästä: Transmoderni matkailija  […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.